bešamèlis [pranc. béchamel; pagal L. de Bešamelio (L. de Béchamel), karaliaus Liudviko XIV gastronomo, pavardę], tirštas padažas iš pieno arba grietinėlės su kiaušiniais ir miltais; juo užpilami mėsos, žuvų, daržovių valgiai.
|
||||
Bešamelisbešamèlis [pranc. béchamel; pagal L. de Bešamelio (L. de Béchamel), karaliaus Liudviko XIV gastronomo, pavardę], tirštas padažas iš pieno arba grietinėlės su kiaušiniais ir miltais; juo užpilami mėsos, žuvų, daržovių valgiai. Susiję žodžiai |
||||
© 2025 Terminai.lt - tarptautinių žodžių žodynas, terminų žodynas, terminai, tarptautiniai žodžiai. Vyriausioji enciklopedijų redakcija, 1985. Powered by WordPress & Atahualpa |
Leave a Reply